Aeg lendab...

Hmm...olen hakanud nüüd ka tai keelt rohkem õppima. Ostsin endale lõpuks ometi ka normaalse raamatu kust õppida (pagana 950 bahti (23EURi) maksis...) ja ema oli mulle ühe kassiga vihiku vahepeal ostnud niiet see läks käiku mu tai keele vihikuna. Ülimalt armas vihik hehe.
Alustasin sellega et kribasin omale kogu tähestiku vihiku kaane peale. Oh issand kui palju see aega võttis. Ja siis vahepeal kui enda arust olin kõik tähed ja märgid ja veel mingid märgid üles kirjutanud hääldustega avastasin et ülla ülla see pole veel kõik! Olin ühe lehekülje kahe silma vahele jätnud. No jah siis noh. Ma natunatukene oskan lugeda tai kirja aga see on ikka väga väga segaseks aetud. Konsonandid peab igal juhul enne täishäälikuid hääldama mis sest et täishäälik on enne kirjutatud! Ei tea jah mitu sada korda mul see meelest on ära läinud ja siis murran pead et miks see sõna normaalselt ei kõla. Lugemine käib siiski spikriga sest et need tähed saan selgeks heal juhul vahetusaasta viimasel nädalal haha...

Pilt minu fantastilisest tähestikust kust on paljud asjad puudu aga põhiline on olemas!



Käisin ka oma advisoriga rääkimas et kas mul oleks võimalik mingeid tai keele tunde saada ja tai cooking tunde ja ehk jaapani keele tunde. Loodetavasti järgmine nädal annab ta teada :) Tai keelt on päris raske niimodi raamatust õppida kuna need hääldused ja toonid on lihtsalt sdkjfhs. Ja ma olen päris kindel et 90% mu hääldustest on valed ja mõni tore sõna tähendab üldse midagi muud kui ma seda ütlen. Näiteks lause kun suay võib tähendada et "sa oled ilus" või siis valesti hääldatuna "sa oled jobu". Ja on suur vahe kas sa ütled baa, baa või baa! Tahad mulle õelda et ma olen hull aga ütled hoopis et ma olen õlg või baar.



Mõnes mõttes on lihtne et üks lühike sõna tähendab sadat asja aga no...samas ma pean tõdema et tai keele õppimine on lõbus. Erinevalt vene keelest näiteks hehe. Ma arvan et ma oskan praegu tai keeles õieti öelda rohkem kui vene keeles valesti.

Raamatukogus on pagana külm! Ja täitsa võimalik on ka see et praegu on keemia tund ning ma olen selle asemel raamatukogus ja õpin tai keelt. :)


Nende konditsioneeridega võib täiesti ära külmuda. Alles paar nädalat tagasi oli mul üks õlg nii valus kuna ma istun klassis ühe õlaga konditsioneeri poole. Ja no ma geniaalsus kuubis ei tulnud selle peale ka et midagi kaasa võtta peale panemiseks. Nüüd oled natukue õppinud nagu pildi pealt on näha. :D Bravo.
Aga samas ma ei tohi vinguda sest et parem külm kui palav klassiruum. Isegi kui selle nimel pean varsti oma külmunud õla maha saagima. :)
_________________________________________________________________________

Vahepeal juhtus see imeline asi, et ma käisin ühe sõbranna sünnipäeval, nimeks tal Toey (hääldatakse Tõi) ja ta sai 18 aastaseks. Pean tõdema et oli vägagi värskendav olla eemal oma perest korraks ning peale kooli mitte oodata oma ema ja õe järgi vaid läksime taksoga algul selle sõbranna juurde. Ning pean mainima et tal on väga kena kodu. Ta elab suhtkoht minu kodu lähedal niiet arvatavasti/loodetavasti saan ma temaga minna ise koju koolist lähitulevikus. 
Või siis mitte sest et mulle meenus et meil on ju murdjast koer aias lahti ja kui ma sinna üksi siseneksin jääks minust vist hakkliha alles. #vahetusaasta rõõmud
Igastahes sättisime end seal valmis ning sõitsime taksoga lähedal olevasse BTS jaama ning sõitsime rongiga linna ja kohtusime seal mõndade teiste külalistega. Tatsasime siis peo toimumispaika nimega Enchanted.
Midagi väga...erilist seal ei juhutnud. Istusime niisama ning rääkisime ja laulsime ja sain mõne inimesega lähemalt tuttavaks. Ühesõnaga väga tore oli. See "baar" kus me olime oli päris hubane ning ee lärmakas. Aga noh mida sa reede õhtult muud ikka ootad.
Koju sõidutas mind Toey vend kell 1 ning loomulikult ma ju tean kus ma elan eksole...Aga õnneks oli mu host-ema mulle juba ette saatnud telefonis sõnumiga mu aadressi ja kaardi. Niiet ei pidanud kuskil tee ääres põõsas magama.


_________________________________________________________________________

Ahjaa, tänase päeva tipphetk oli arvatavasti see, kui füüsika tunnis õpetaja hakkas mingit aadressi kirjutama address bar'i ja sinna alla valikutesse vupsas top leheks pornosait :)

Adios!

3 comments:

  1. PÜHA LEHM, mis asi see tähestik on? :O miljonitega edu sulle, sest see näeb jumala võimatu välja :D

    ReplyDelete
  2. Ma kardan, et need lahedad kirjasüsteemid on eksootiliste keelte juures kõige kergemad:)

    ReplyDelete